fbpx

Почетокот на новата година секогаш ни дава нова енергија, нови цели и планови. Сепак, сумирањето на резултатите од изминатата година како и префрлувањето на почетната состојба, завршните пресметки… многу често ни одземаат премногу енергија токму во периодот кога треба да имаме најмногу елан. Во продолжение прочитајте како најлесно можете да ја оставите изминатата година зад себе. Ви претставуваме 5 совети за успешен старт на новата година!

1.Креирајте услови за правилен почеток

Ако сакате да имате услови за правилен начин да ја започнете новата година мора самите да ги креирате. На ја почнувајте новата година со товар од изминатата! Многу често, крајот на старата и почетокот на новата година се претвора на брканица помеѓу компаниите и програмерите околу почетната состојба. Идеална ситуација е кога би можеле самите, со неколку клика, да креирате почетна состојба. Имаме решение кое значително ќе го олесни почетокот на новата година. Успешните претприемачи не се најдобри поради тоа што работат најмногу, туку поради тоа што работат правилно. Започнете ја новата година правилно! Одберете сигурен партнер! Закажете Ваш термин за консултативен разговор!

2.Завршната пресметка не мора да биде мачење

Периодот на завршни пресметки е ноќна мора за сметководителите. И покрај тоа што денеска постојат повеќе програми кои имаат автоматско креирање на завршна сметка, сепак, далеку од тоа дека сметководителите имаат полесна работа. Внимавајте при изборот на софтверско решение. Ако сакате елегантно да го поминете периодот на завршни сметки, повеќе време поминете во истражување на софтверската компанија отколку на самото решение. И најдобриот софтвер без соодветна поддршка не значи ништо во периодите на зголемен обем на работа или завршни пресметки. Донесете мудра одлука! Дајте можност на програмот на кој и оваа година ќе бидат изработени најмногу завршни пресметки во земјава! Побарајте бесплатна демо верзија!

старт

3.Ревизија на изминатата година

Не можете да се подобрите во новата година доколку немате точна слика што треба да подобрите. Колку и да Ви изгледаат понекогаш здодевни извештаите тие се единствен пат кон прогрес и напредок. Колку сиромашен е Вашиот програм со комерцијални и финансиски извештаи толку сиромашен е и Вашиот бизнис. Детектирајте ги сите Ваши слабости, непрофитабилни производи, клиенти кои Ви ја трошат енергијата, мрзеливи плаќачи… и вложете се максимално во креирање на услови за најдобра година досега! Имаме решение кое ќе Ви помогне да направите беспрекорна ревизија на изминатата година!

Закажете Ваш термин за консултативен разговор!

4. Креирајте реален план

Нема ништо поубаво од достигнување на некоја цел! Исто како што и нема поголема агонија од тоа да не ги реализирате Вашите цели подолг период. Многу Важно е планот за следната година да го поставите на реална основа. Краткорочни цели реализирани на дневно или неделно ниво ќе Ве однесат кон сите поголеми цели во новата година. Мали промени во работењето долгорочно се најголемата промена. Дневната рутина и процесот на извршување на дневните задачи е многу често еден од главните сегменти по кој се разликуваат успешните компании од останатите. Знаеме како да ги извршувате дневните и неделните задачи на најефикасен начин. Побарајте бесплатна демо верзија! Креирајте совршен план за новата година!

5.Промена!

Не можете да водите бизнис доколку не правите промени! Најуспешните претприемачи во светот се оние кои први направиле промени. Отпорот кон промените победете го со  Визијата за Вашата компанија! Пред Вас е најдобрата година досега! Искористете ги сите можности!

Закажете консултативен разговор!