fbpx

Tag Archives: софтвер

Во деловниот свет, исто како и во спортот, многу често еден вистински потег може да биде клучен за успехот. Во голема мера, успехот во бизнисот зависи од способноста за препознавање на вистинските можности и навремена реакција. Во продолжение прочитајте како да постигнете златен погодок за Вашиот бизнис: Дисциплина Некои луѓе сметаат дека дисциплината ја убива […]

Продажната цена е еден од најзначајните фактори во односот кој го градите со клиентите. Формирањето на продажни цени базирани на погрешни техники без систематски пристап може да има крајно негативен ефект врз профитабилноста на бизнисот. Во продолжение Ви претставуваме неколку практични совети како да одредите идеална продажна цена за Вашите производи: Креирајте цени ориентирани кон […]

Проблемите и предизвиците со кои се соочуваме поради кризата предизвикана од Ковид-19 можат да бидат одлична можност за започнување на нов бизнис. Во суштина, секој проблем претставува одлична прилика доколку имаме добра идеја и визија да го подобриме квалитетот на животот на нашите потрошувачи. Доколку не би постоеле проблеми, луѓето не би имале потреба од […]

Вонредната состојба и ограниченото движење на граѓаните секако дека имаат огромно влијание на малопродажниот бизнис. Но сепак, ова не значи дека потрошувачите немаат потреба од Вашите производи во овој период на изолација. Сосема спротивно, кај одредени производи потребата и потрошувачката е значително зголемена. Затоа клучно за функционирање на Вашиот малопродажен бизнис е како да се […]

Економската криза предизвикана од Ковид-19 вирусот скоро и да не остави компанија која во периодов не е погодена или засегната. Секако дека има дејности кај кои последиците се драстично поголеми, но сепак општ впечаток е дека сите ќе треба максимално да се вложиме за да го надминеме кризата. Затоа, соработката помеѓу компаниите и меѓусебното помагање […]

Производство на квалитетни и безбедни производи е главната и основна цел на сите производствени компании. Сепак, набавката на репроматеријалите, нивниот квалитет и следливост е еден од главните проблеми со кои се соочуваат производствените компании. Одговорноста е голема, па затоа производствениот процес и самата набавка на репроматеријалите мора темелно и правилно да биде документирана. ЛОТ Броевите […]

Правовремената информација е секогаш клучна за правилно да ги искористиме можностите кои ни ги носи животот. Продолжуваме да Ве информира за сите можности како би Ви помогнале да го развиете Вашиот бизнис. Постојат повеќе програми кои можат да бидат отскочна штица за Вашиот бизнис. Имплементацијата на софтвер кој ќе го покрене Вашиот бизнис е од […]

Нов софтвер? Проблеми со инсталација? Никако не можете да научите како функционира софтверот? Сè Ви изгледа различно од понудата? Сè Ви е комплицирано? Имате застој во работењето? Компанијата трпи загуби? Веќе сто пати се покајавте зошто сте направиле промена? Процесот на имплементација на нов софтвер е најважен сегмент од услугата која треба да ја добиете […]

Многу сопственици на мали бизниси сакаат проширување на својот бизнис и сакаат брзо да го сторат тоа. Но, ако брзате во развој без план, ризикувате да изгубите сè за што работевте толку напорно за да го изградите. Можете да ги видите примерите на компании, кои ангажирале премногу вработени и купиле премногу опрема пред да ги […]

Деловниот свет е микс од можности и препреки. Можностите сами по себе не носат ништо доколку не реагирате правилно и правовремено. Искористете ги сите можности кои Ви ги носи животот. Успехот е резултат на одлука. Постојат повеќе програми кои можат да бидат отскочна штица за Вашиот бизнис. Имплементацијата на софтвер кој ќе го покрене Вашиот […]