fbpx

Tag Archives: бизнис

Кога би имале можност самите да го дизајнирате Вашиот софтвер, што би одбрале? Каков софтвер би креирале? Што е најдобро за Вашиот бизнис во моментов? Според истражувањата, алатките и методите со кои ги извршуваме секојдневните работни обврски, во голема мера влијаат во продуктивноста и целокупниот успех на вработените. Иако ова е многу значаен сегмент на […]

Во деловниот свет, исто како и во спортот, многу често еден вистински потег може да биде клучен за успехот. Во голема мера, успехот во бизнисот зависи од способноста за препознавање на вистинските можности и навремена реакција. Во продолжение прочитајте како да постигнете златен погодок за Вашиот бизнис: Дисциплина Некои луѓе сметаат дека дисциплината ја убива […]

Продажната цена е еден од најзначајните фактори во односот кој го градите со клиентите. Формирањето на продажни цени базирани на погрешни техники без систематски пристап може да има крајно негативен ефект врз профитабилноста на бизнисот. Во продолжение Ви претставуваме неколку практични совети како да одредите идеална продажна цена за Вашите производи: Креирајте цени ориентирани кон […]

Проблемите и предизвиците со кои се соочуваме поради кризата предизвикана од Ковид-19 можат да бидат одлична можност за започнување на нов бизнис. Во суштина, секој проблем претставува одлична прилика доколку имаме добра идеја и визија да го подобриме квалитетот на животот на нашите потрошувачи. Доколку не би постоеле проблеми, луѓето не би имале потреба од […]

Нема сомнение дека малите бизниси ќе бидат најтешко погодени од сегашната пандемија со COVID-19. Поголемите бизниси имаат подобри шанси да преживеат, малите бизниси имаат тенденција да живеат само со неколкумесечен проток на пари, така што кога нешто значајно како оваа пандемија се случи, може да биде погубно не само за сопственикот на мал бизнис, туку […]

Вонредната состојба и ограниченото движење на граѓаните секако дека имаат огромно влијание на малопродажниот бизнис. Но сепак, ова не значи дека потрошувачите немаат потреба од Вашите производи во овој период на изолација. Сосема спротивно, кај одредени производи потребата и потрошувачката е значително зголемена. Затоа клучно за функционирање на Вашиот малопродажен бизнис е како да се […]

Економската криза предизвикана од Ковид-19 вирусот скоро и да не остави компанија која во периодов не е погодена или засегната. Секако дека има дејности кај кои последиците се драстично поголеми, но сепак општ впечаток е дека сите ќе треба максимално да се вложиме за да го надминеме кризата. Затоа, соработката помеѓу компаниите и меѓусебното помагање […]

За да задржиме позитивен став во овие тешки времиња треба да почнеме да го бараме доброто и во  ваквите  лоши периоди како што се сега со моменталната ситуација во светот предизвикана од корона вирусот.  Рамнотежа помеѓу работата и животот: Тоа е една од работите за која што секогаш се жалиме? Една од главните причини што […]

Правовремената информација е секогаш клучна за правилно да ги искористиме можностите кои ни ги носи животот. Продолжуваме да Ве информира за сите можности како би Ви помогнале да го развиете Вашиот бизнис. Постојат повеќе програми кои можат да бидат отскочна штица за Вашиот бизнис. Имплементацијата на софтвер кој ќе го покрене Вашиот бизнис е од […]

Нов софтвер? Проблеми со инсталација? Никако не можете да научите како функционира софтверот? Сè Ви изгледа различно од понудата? Сè Ви е комплицирано? Имате застој во работењето? Компанијата трпи загуби? Веќе сто пати се покајавте зошто сте направиле промена? Процесот на имплементација на нов софтвер е најважен сегмент од услугата која треба да ја добиете […]