fbpx

Tag Archives: плата

Тимот на Зонел Софтвер континуирано ги следи најновите законски измени кои влијаат врз функционирањето на нашите решенија и Веднаш после стапување на сила на секоја ваква законска измена тимот на Зонел Софтвер истата ја имплементира во HELIX. Имплементирани се три нови Законски измени согласно најновите измени во законската регулатива со важност од 01.01.2020 година: Законска […]

Главната мисија на еден успешен лидер е да го извлече најдоброто од своите вработени! Поразително за една сериозна компанијата е било каква стагнација кај вработените во својот личен и професионален развој. Во продолжение прочитајте како да извлечете максимум од своите вработени: Систем за едукација Кај голем дел од луѓето едукацијата завршува со завршувањето на формалното […]

Честите измени во законот понекогаш ни влеваат несигурност и немир околу тоа дали работиме согласно законските нормативи. Ви претставуваме неколку совети како да го победите стравот од инспекции. Потребно е основно познавање на законите Не мора да бидете правник, но секогаш е добро да имате барем основно познавање на законот, бидејќи некои мали грешки кои […]

Тимот на Зонел Софтвер континуирано ги следи најновите законски измени кои влијаат врз функционирањето на нашите решенија и Веднаш после стапување на сила на секоја ваква законска измена тимот на Зонел Софтвер истата ја имплементира во HELIX. Најновата законска измена која е имплементирана е следната: Законска 79 (21.03.2018): Усогласување на минимална плата во бруто износ на […]

Водењето на евиденција на работното време на вработените може да биде сложена активност, но тоа немора да биде така. Gate Keeper софтверот за евиденција на работно време ги елиминира потешкотиите на рачните процеси и целосно го автоматизира Вашиот систем. Во продолжение следуваат главните придобивки од користење на Gate Keeper. Зголемена прецизност Рачната евиденција на работното […]

Зонел Софтвер целосно ги следи најновите релевантни законски измени кои влијаат врз функционирањето на нашите решенија и Веднаш после стапување на сила на секоја ваква законска измена тимот на Зонел Софтвер истата ја имплементира во HELIX. Најновата законска измена која е имплементирана е следната: Промените се воведени поради донесување на измените и дополнувањата на Законот за […]

Зонел Софтвер целосно ги следи најновите релевантни законски измени кои влијаат врз функционирањето на нашите решенија и Веднаш после стапување на сила на секоја ваква законска измена тимот на Зонел Софтвер истата ја имплементира во HELIX. Најновата законска измена која е имплементирана е следната: Законска 67 (11.12.2015): Измени во Плата за пресметка на коефициент на […]

Согласно новите законски промени, Зонел Софтвер имплементира две нови законски измени во HELIX. Законска 66 (01.12.2015) : Измени во МПИН за Агенции за Привремени Вработувања – 11.2015 Усогласување со новите измени во МПИН за Агенции за Привремени Вработувања. Со член 3 од Законот за дополнување на законот за агенциите за привремени вработувања („Сл. Весник на […]

Зонел Софтвер целосно ги следи најновите релевантни законски измени кои влијаат врз функционирањето на нашите решенија и Веднаш после стапување на сила на секоја ваква законска измена тимот на Зонел Софтвер истата ја имплементира во HELIX. Во изминатиов период се имплементирани неколку Законски промени: Законска 64: Нови шифри за МПИН за ослободување од придонеси 05.2015 […]