Tag Archives: мали и средни претпријатија

Започнувањето на бизнис е возбудлив но во исто време може да биде и стресен процес доколку од почеток не го поставите Вашиот бизнис на здрави темели. Ви претставуваме топ 5 совети како успешно да ја лансирате Вашата компанија на пазарот. 1. Истражете и разберете го пазарот Стравот од непознато е најголемата кочница која не оддалечува […]

1.Проток на пари Добриот проток на парите или cash flow  е една од основните за успешно водење на мали и средни претпријатија.  На друштвата им требаат парични средства за да можат да раководат со работењето, да ги плаќаат своите обврски и да им обезбедат заработувачка на своите вложувачи. Прибирањето на паричните средства не е секогаш […]

Изборот на сметководствен софтвер не мора да биде комплициран. Еве три прашања на кои треба посебно да обрнете внимание, кога избирате софтвер за Вашиот бизнис: Колку сте подготвени да платите? Зошто ви е потребен Сметководство Софтвер? Кои функции треба да ги поседува сметководствениот софтвер за да одговара на Вашите потреби? Колку сте подготвени да платите? Цените […]