Tag Archives: Анализа на промет

1. Направете најдобра стратегија! Што и да работите во животот морате да имате стратегија. Вашата филозофија – како гледате на се што се случува околу вас и стратегијата како ќе делувате се клучните сегменти за успех. Доколку имате визија да освоите нов пазар првото нешто на кое треба да поработите е стратегијата. Квалитетната анализа и […]

Што е продажба? Продажбата претставува основа за секој бизнис за негово нормално функционирање и секој бизнис мора да продава доколку сака да опстојува. Технички продажбата претставува трансфер на одреден производ или услуга од наша страна кон клиентите за што добиваме финансиски надомест.   Меѓутоа во суштина продажбата е трансфер на емоција и енергија и ваша […]

Секој ден, се повеќе нови бизниси за големопродажба и дистрибуција ги отвораат своите врати, а многу повеќе се во фаза на затворање затоа што не можат да продолжат да се борат со конкуренцијата. Со цел да се одржи успешен дистрибутивен центар во ова деловно опкружување, треба да се воведе систем за ефикасно управување со сите […]

Постојат повеќе начини на управување на работата на еден ресторан и тие може да се разликуваат во повеќе детали во стилот на управување, но сепак, секогаш постои еден заеднички именител кога станува збор за поставувањето на основната цел: максимизирање на профитабилноста на ресторанот. Со цел да се зголеми профитабилноста на ресторанот, мора секогаш да се […]