fbpx

Новости

21Feb 2020

Политичката криза стана секојдневие во нашата земја. Честитите кризи и предвремени избори создаваат неспокој кај бизнисмените и деловните луѓе. Влијанието на политиката во економијата е преголема за да можат компаниите да останат рамнодушни на секоја политичка криза. Дали сте целосно беспомошни? Дали треба да останете со скрстени раце? Како може да влијаете? Подготвивме одговор на […]

12Feb 2020

Откупувачите на земјоделски производи поради специфичноста на својот бизнис и строгите законски прописи често се соочуваат со повеќе пречки кои им го усложнуваат бизнисот. Работата со физички лица може да биде голем проблем доколку немате воспоставено добар систем. Најдовме решение кое значително ќе го олесни Вашиот бизнис. Во продолжение прочитајте која е тајната на успешните […]

03Feb 2020

Со развојот на ИТ Индустријата денеска пазарот е преполн со софтверски решенија, кои ветуваат брз раст на Вашиот бизнис. Сепак, изборот на квалитетен софтвер се чини дека никогаш не бил поограничен. Кој е најдобар софтвер? Како да не бидете измамени? Како да заштитите од нови нервози, чекање на програмери, проблеми со софтверот…? На што треба […]

03Feb 2020

Зонел Софтвер објавува конкурс за: 3 (Три) Програмери практиканти со следните потребни вештини: Без искуство, со завршен факултет или  студент по информатика   Интерес за програмирање во Delphi и MS SQL Server податочни бази Искуство со MS Office и Microsoft Windows Способност за брзо учење и прифаќање на знаења од областа на програмирање Способност за работа […]

03Feb 2020

Со цел Вашиот бизнис да функционира нормално, без прекини и застој, се грижиме секогаш да работите согласно сите законски промени. Новите законски измени се имплементираат во Helix веднаш после нивното објавување од соодветните институции. Имплементирана е нова Законска измена согласно најновите измени во законската регулатива: Законска 90 (31.01. 2020): Нов Образец ДБ за 2019 година […]

31Jan 2020

Успехот секогаш започнува со инспирација. Во периодот кој следува ќе имате можност да прочитате серија приказни на успешни македонски компании – корисници на Helix кои не себично за Вас споделуваат дел од нивните тајни за успех. Продолжуваме со Сторм ИЦТ – компанија која преку своите ИТ решенија им помага на своите клиенти за консолидација и […]

28Jan 2020

Убавите работи не се само за богатите и големи компании. Креиравме специјална можност прифатлива за сите хотели. Повеќе немате никакви изговори. Одлучете се за Вашиот нов софтвер за хотелско работење по најповолна цена досега. Почувствувајте како нај здодевните обврски од тековното работење може да ги претворите во најубава мелодија. Не ја пропуштајте оваа специјална можност. […]

20Jan 2020

Успехот секогаш започнува со инспирација. Во периодот кој следува ќе имате можност да прочитате серија приказни на успешни македонски компании – корисници на Helix кои не себично за Вас споделуваат дел од нивните тајни за успех. Продолжуваме со Стрелец Трејд – компанија која повеќе од 27 години успешно работи правејќи разлика во сметководствени услуги преку […]

17Jan 2020

Зонел Софтвер објавува конкурс за: 1 (Еден) Искусен програмер со следните потребни вештини: Искуство со програмирање во Delphi или Visual Studio (C#) Искуство со MS SQL Server база на податоци Искуство во изработка на Desktop или Web базни апликации Способност за брзо навлегување и прифаќање на веќе изработени проекти и продолжување на развој на постоечки […]

15Jan 2020

Понекогаш имаме перцепција дека сметководство е досаден бизнис базиран на книжења, извештаи, завршни пресметки, даноци… Многу сметководители сметаат дека немаат премногу можности за развој и напредок на својата компанија. Многу сметководствени бироа се  ограничени на неколку клиенти со чија работа се преоптоварени. Многу сметководствени бироа сметаат дека немаат капацитет за повеќе. Дали е така? Дали […]