fbpx

Изберете решение

Вашиот бизнис во сигурни раце!

Користете го бесплатно Побарај демо 30 дневен предизвик: ЗОШТО Е ИДЕАЛНО РЕШЕНИЕ ЗА ВАС? Закажете консултативен разговор!

Политика за приватност

Овој документ служи како детално објаснување и информирање за тоа како Зонел Софтвер ги користат личните податоци или информации кои ги собираме кога вие ги посетувате сервисите на www.zonel.com.mk како и некои од процедурите кои ги преземаме за да ги заштитиме тие податоци.

Примарната цел заради која собираме лични информации за да овозможиме подобри услуги и содржини. Информациите кои ги собираме ни овозможуваат детално да ги анализираме движењата на нашите посетители, да вршиме внатрешно следење на порталот и статистички да пристапиме кон решавање на проблемите и подобрување на нашите услуги.

Податоци, собирање и употреба

Ние никогаш не ги продаваме, изнајмуваме или ги споделуваме информациите собрани на оваа веб-страница на трети страни доколку, тоа не е потребно за извршување на некоја услуга која Вие ќе ја побарате.
Ние не собираме лични податоци за Вас, освен доколку не се одлучите да ни пратите е-пошта, при што доброволно ги давате вашите лични податоци (име, презиме, контакт-информации). Природата на интернетот е таква што пасивно и автоматски собира податоци за навиките на корисниците на интернет, кои се идентификуваат преку нивните IP (интернет-протокол) адреси. Овие IP адреси се различни за секој корисник на интернет и се доделуваат од страна на интернет-провајдерите.

Споделување

Ние не користиме надворешна компанија која ги обработува Вашите лични податоци.

Откривање на податоците

Ние го задржуваме правото на откривање на Вашите лични податоци во случаи кога тоа се бара по закон или е потребно во водењето на некоја судска постапка, за заштита на нашите бизнис-интереси и интересите на нашите корисници.

Колачиња, односно cookies

При вашата посета на www.zonel.com.mk, мал фајл со дата е складиран во вашиот компјутер наречен “колаче” (англиски: cookie), кој овозможува пристап до некои од услугите и им помага на нашите веб администратори да ја контролираат и анализираат посетеноста и активноста на овој сајт и да објавуваат подобри содржини. Во некои случаи користиме и надворешен софтвер за следење на активноста на порталот кој дополнително може да остави вакви фајлови на вашиот компјутер. Може да изберете вашите интернет прелистувачи да го оневозможуват користењето на “колачиња” (ан: cookies), но со тоа некои делови од нашите услуги може да бидат недостапни за вас.

Нашите партнери и огласувачи може да користат свои ‘cookies’ кои ние не ги контролираме и сеоградуваме од можните злоупотреби на личните податоци собрани преку ‘cookies’ на други веб- страници.

Серверски логови

Нашиот веб-сајт користи серверски логови со IP адреси за да го подобри квалитетот на веб-страницата и собира широки демографски информации во агрегатна форма. IP адресата сама по себе не е доволна за да се идентификува некое лице, но може да послужи за тоа во комбинација со други податоци како евиденција од интернет-провајдери при истраги за кривични дела.

Пораки по е-пошта и коментари

На сите Ваши пораки преку е-пошта ние ќе Ви одговориме на истата имејл-адреса од која сме го добиле барањето. Нема да ја користиме таа имејл-адреса за ниту една друга цел и нема да ја споделиме со ниту една трета страна за цели надвор од примарната – одговор на Вашето барање. Ние може да ги чуваме Вашите имејл- пораки кои се испратени со цел да послужат како доказ при евентуален спор. Кога испраќате пораки или коментари, бидете претпазливи во врска со личните податоци што ги внесувате, како што се Вашето име и презиме, адреса, град и држава на живеење, бидејќи доколку се објават заедно со Вашето сведочење, некоја трета страна може да ги искористи и да контактира со Вас.

Новости по е-пошта

Ако се регистрирате за добивање новости, Вашата електронска адреса ќе се користи исклучиво за да се испратат новостите до Вас лично. Можноста за добивање новости е со двојна „опт-ин” (Opt-in) опција. Вие можете во секое време да се „отпишете – (Opt-out), при што во ваков случај Вашата електронска адреса ќе биде трајно отстранета од нашата база на податоци. Ако не сакате повеќе да добивате новости, едноставно следете ги чекорите за одјавување што се наведени на крајот од секоја новост.

Линкови до други веб-страници

Оваа страница содржи и врски (линкови) до други страни. Ние не сме одговорни за содржините на страните до кои има врски, ниту, пак, за врските на страните до кои има линкови. Ние не сме одговорни за каков било пренос на податоци кој настанал со страницата до која има врска. Ставањето на линкот на интернет-страницата во никој случај не значи дека ние ги поддржуваме или ги прифаќаме ставовите и гледиштата објавени на тие страници.

Екстерни бројачи на посети

Заради зголемена транспарентност и споредбени анализи, нашиот веб-сајт користи екстерен бројач на посети: Гугл аналитикс (Google analytics), обезбеден од компанија лоцирана во САД, која е под јурисдикција на тамошните закони. Комуникација со екстерните бројачи се остварува со вметнување код обезбеден од нивна страна во поединечни страници на оваа веб-страница. При вчитување таква страница, кодот се активира, со што на екстерниот бројач му обезбедува пристап до следните податоци за посетителите: IP адреса, разгледувач, оперативен систем, датум и време на пристап, реферер (претходно посетена веб- адреса) и посетени веб-страници од сајтот во кои е вметнат кодот од бројачите.

Резултатите од бројачот Гугл аналитикс не се јавно достапни и се користат само за статистички анализи. Политиката за приватност на Гугл е достапна на веб-адресата www.google.com/privacy.html.

Заштита на личните податоци

Ние се стремиме да ги заштитиме вашите лични податоци и да се спречи злоупотреба или измена на информациите што ги собираме од нашите корисници. Применетата Политика за приватност објавена на оваа веб-страница се заснова на Законот за заштита на лични податоци на Република Македонија. Во електронска форма, пречистениот текст на Законот (ПДФ) може да се симне од веб-страницата на Дирекцијата за заштита на лични податоци на Република Македонија (dzlp.mk). Оваа веб-страница гарантира дека од наша страна е овозможена целосна безбедност на Вашите лични податоци, но не можеме да гарантираме дека безбедносните мерки ќе спречат трети страни од нелегално прибирање на личните податоци.

Ослободување од одговорност

Не прифаќаме каква било одговорност за штетите што настанале при склучување договор, водење судска постапка или друго, доколку штетата настанала поради користење или неможност за користење на страницата или поради одлука која била донесена како резултат на посета на страницата. Со исклучок на материјалите кои се од правен карактер (како закони, правилници, упатства, решенија, конвенции, препораки, пресуди и сл.), останатите материјали претставуваат наши гледишта и ставови – тие не се правен или стручен совет.

Промени во Политиката за приватност

Го задржуваме правото да вршиме какво било изменување или дополнување на Политиката за приватност и условите за користење во кое било време, а таквото изменување или дополнување стапува во сила со самото објавување на веб-страницата.

Контакт

За сите прашања поврзани со Вашите лични податоци собрани и обработени од наша страна, обратете се директно до нас преку која било од стандардните можности за контакт.

Зонел Софтвер

 • Ул. “Васил Ѓоргов” бр. 34/1-3, 1000 Скопје
 • 02/2401-204, 2401-205 и 2402-274 Факс: 02/2402-273
 • info@zonel.com.mk

4 причини зошто HELIX

 1. Иновативни решенија

  Cloud Решенија

  Мобилност, флексибилност и модерен деловен стил

 2. Ефективни решенија

  Поврзаност на податоците.

  Автоматско книжење.

  Лесно управување.

 3. Исплатливи решенија

  Комплетна поддршка.

  Внимание на детали.

  Зголемена конкурентност.

 4. Интелигентни решенија

  Намалени трошоци.

  Точни податоци за правилни деловни одлуки.